Duboki PEAT

Obuka za procesora Dubokog PEATA

19. I 20. JUN

PRIJAVI SE!

DUBOKI PEAT

Duboki PEAT je metod ličnog i spiritualnog razvoja.
U pitanju je izuzetno efikasan proces za oslobađanje od emocionalnih problema, ograničavajućih verovanja, otpora, blokada ciljevima… Uopšte – misli i emocija koji nam umanjuju funkacionalnost i oduzimaju energiju u svakodnevnom životu.
Od mnogih metoda koje je stvorio Živorad Mihajlović Slavinski, Duboki PEAT je jedan od najpoznatijih i najcenjenijih.

Jedan od ključnih aspekata Dubokog PEAT-a je integracija polariteta – dubokih suprotnosti u ljudskom biću. Što omogućava dvostruku dobit – unapređenje kvaliteta života (terapijski efekat) i podsticanje i ubrzanje spiritualne evolucije.


Sa jedne strane Duboki PEAT nam omogućuje da razrešimo svoje konkretne probleme – a to su naše reakcije i stanja uzrokovani različitim spoljašnjimili unutrašnjim događajima ili okolnostima… Kao na primer:

Duboki PEAT, Ivan Blond

Kako funkcioniše duboki PEAT?

Svi problemi se sastoje od potisnutog naboja. Naboj je sadržaj našeg nesvesnog koji ima sledeća 4 elementa: slike, misli, emocije i telesne senzacije. Svi naši problemi se sastoje od upravo ovih elemenata. Duboki PEAT nam omogućuje da to integrišemo i otklonimo.

Proces počinje od emocionalne reakcije na neku situaciju, koju prvo potpuno prihvatimo a onda zalazimo i otkrivamo sve dublje i dublje nesvesne misli i osećanja (kao kada ljuštimo glavicu luka), sve dok ne dođe do polariteta koji je uzrok problema. Kada putem procesa osvestimo i suočimo se sa potisnutim nabojem koji čini problem i propustimo (otpustimo) ga kroz sebe dubokim disanjem i integrišemo polaritete, emocionalni problem od kog smo počeli nestaje…

Svaki kvalitetan pristup koji otklanja psihološke i emocionalne probleme će nas suočiti sa našim nesvesnim nabojima i sadržajima da bi došlo do oslobađanja i neutralizacije problema. Mnogi takvi pristupi pronalaze neprijatna iskustva, traume, uverenja i razmišljanja koja stvaraju problem. I u Dubokom PEAT-u se isto to dešava, ali ne stajemo i ne zadržavamo se na tome, već nastavljamo da ronimo dublje (ili više!) sve do polariteta i nakon njihove integracije na nivo svesti gde nema problema! Dakle, ono što izdvaja Duboki PEAT je DUBINA na kojoj se otpušta naboj! A najdublji uzrok svakog problema su polariteti!

Polaritete sa jedne strane možemo razumeti kao psihološke konflikte, a sa druge kao duboke suprotnosti u ljudskom biću i svetu oko nas – sve se sastoji od parova suprotnosti: mir-strah, uspeh-neuspeh, dan-noć, ja-drugi, razum-emocije, svetlo-tama.. Ti i razni drugi polariteteti koji postoje duboko u našem nesvesnom, spontano se javljaju tokom procesa i tada bivaju INTEGRISANI – pretapaju se u JEDNO.

U gomili nesvesnih sadržaja polariteti su poslednja prepreka koja stojiizmedju nas i JEDNOSTI.
Dakle, sve suprotnosti su zapravo dve strane istog novčića i ne mogu postojati jedno bez drugog. Kako možete znati šta je mir ako ne iskustite strah? Kako možete znati šta je dan ako ne iskusite noć? Da li vam se dešavalo da otpočinete nekakav posao, u početku ste puni entuzijazma, uživate, da biste se posle određenog vremena skroz “izduvali”, gubili interesovanje ili čak srušili stvoreno? Ili čeznete za ljubavnim odnosom, koji kad ostvarite, posle određenog vremena počinje da vas guši i odjednom sloboda vam je ono što ima veću vrednost? Ili proživljavate stanja straha, nemira, frustracija a kada se uspostavi željeni mir, posle nekog vremena vama postaje dosadno i opet se svesno ili nesvesno dovodite u nekakvu životnu dramu?

Nema čoveka koji nije iskusio barem neku vrstu prinudne klackalice u svom životu gde mu se čini da kao da ga nešto jače od njega uvek usmerava prema određenim obrascima. Polarizacija u svesti uzrokuje i da uvek vidimo pola realnosti i prisilno – bez sopstvene volje idemo iz krajnosti u krajnost, pa i zadržavamo određene stavove, emocije i probleme, kreiramo konflikte,iako bismo na svesnom nivou želeli da ih se oslobodimo.

Duboki PEAT
Duboki PEAT Ivan Blond

Nakon integracije polariteta oni ostaju kao potencijal i mogućnosti ali mi stičemo SLOBODU za ili protiv nekog polariteta tako da pod punom svešću donosimo izbore a ne pod motivacijom nesvesnih sadržaja.

Na taj način mi se usklađujemo sa istinom i onim što jeste, iskušavamo unutrašnji Mir i možemo mnogo suverenije da upravljamo sa svojim životom.

Ono što je još specifično za Duboki PEAT je da integriše Lične Kodove ili Primordijalne Polaritete.

Primordijalni Polariteti su najdublji i na neki način prvi par polariteta
koji smo stvorili u sebi, sa najviše naboja. Oni određuju nasu percepciju, ličnost i ponašanje više nego bilo koji drugi element u nama.

Da zakažete seansu ili pohađate seminar, kontaktirajte nas.

Scroll to Top